Jeugdkamp 2020 in Würrich

De eerste bijeenkomst van de jeugdgroep van de Dt. Puli Klub e.V. vond plaats in Würrich. Ikzelf kwam iets vroeger aan om de mogelijkheden ter plaatse te bekijken. Eigenlijk was er een tentenkamp gepland, dat we helaas hebben moeten afzeggen, omdat het weer niet meewerkte. Aangezien de meeste kinderen en tieners pas vrijdagavond aankwamen, begon ons jeugdkamp min of meer pas bij het ontbijt op zaterdag. Ik mocht hier onmiddellijk onze Justus Brüggemann feliciteren met zijn verjaardag, daar deze zaterdag jarig was. Wij, mijn broer Markus en ik, versierden een plek voor hem voor het ontbijt, waar een verjaardagstaart op hem stond te wachten. Justus was daar erg blij mee.

Na het ontbijt zijn we met z'n allen gaan wandelen, weer gooide het weer roet in het eten want het regende werkelijk de hele tijd. Daarna nam ik een kortere weg terug naar de ranch met Jennifer Schneider en een paar leden. Hoe zeg ik dit, ze zei steeds: "We moeten alleen nog de heuvel op," - de heuvel was zo hoog als ...- oh ik weet het niet, hij was hoog. Als Noord-Duitser ben je gewoon niet gewend aan zulke heuvels.
Toen we terugkwamen, verhuisden we naar een kamer en speelden stad, land, rivier. Jacy heeft zich ook bij ons aangesloten.

Nadat het wat minder regende, deden we ringtraining voor de junior handling. We oefenden verschillende figuren voor het geval de rechter, mevrouw Gehring, ze zou willen zien. En dat was goed, dat we veel verschillende figuren hebben geoefend, dat zou zondag nog blijken.

In de late namiddag speelden we Wickinger schaak, het was erg leuk voor iedereen. s Avonds speelden we groot tegen klein, zodat de volwassenen ook wat plezier konden hebben en om te loten voor de nationale groepswedstrijdbeker.

Wij van het jeugdkamp wonnen natuurlijk!!!

Op zondag ging het allemaal om de worst. De Juniorhandling stond op de agenda en daaruit bleek dat het goed was om veel figuren te leren, want mevrouw Gehring liet ze allemaal demonstreren. De kinderen deden het zo goed dat op een of andere manier iedereen won. Jullie waren geweldig!!!!
Volgend jaar zullen we ons blijven amuseren, dingen leren over de Puli, de volwassenen weer verslaan, en veel lachen.

Dat was een klein inkijkje in het jeugdkamp van 2020 en we hopen dat er binnenkort nog veel meer volgen. Wij verheugen ons op jullie. Ik dank Jeanne Möwius voor de goede samenwerking en wens iedereen een prettig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar.

Vriendelijke groeten

Jullie Stephan
Jeugdopzichter PuK

This post is also available in: Duits Engels

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
in Clubshows, Jugendcamp, Rapporten